Nädala tunnustus – KJG võistkond saavutas pendelteatejooksus 3. koha

25. septembril toimusid Rakveres Eesti Koolispordi Liidu 2019. aasta teatejooksuvõistlused, millest võtsid osa võistkonnad koolidest üle Eesti. Kohtla-Järve Gümnaasiumi võistkond tuli võistlustelt tagasi 3. koha medalitega pendelteatejooksus, gümnaasiumide vanuseklassi arvestuses. 

Rakvere linnastaadionile olid kogunenud noored koolidest üle eesti. Võisteldi murdmaa- ja pendelteatejooksus kolmes vanuseklassis: 1.-5. klassid, 6.-9. klassid ja 10.-12. klassid.

Pendelteatejooksu stardis oli võistlejate meeleolu elev – räägiti läbi strateegia ja katsetati jooksurada – lisaks sujuvale teatepulga üleandmisele tuli tähelepanu pöörata ka püstijäämisele märjal ja libedal murul. Anti start ja asuti võistlustulle – pingutust  innustasid tagant tugevad konkurendid ja üksteise toetamine elava kaasaelamisega. Hüpete ja hõisete saatel jõudis Kohtla-Järve Gümnaasiumi võistkond finišisse kolmandana. ’’Noored hüppavad ja kargavad, on ülitore meeleolu, olles esimest korda teatevõistlustel kehalise kasvatuse õpetaja rollis, ei unusta ma seda iial,” märkis noortega kaasas olnud kehalise kasvatuse õpetaja Ainikki Seppar. 

Kui pendelteatejooks oli lõppenud, suunduti Palermo metsa, mis asub 1,5 km kaugusel staadionist. Stardid murdmaateatejooksuks anti samas järjestuses, nagu ka pendelteatejooksus – alates noorematest vanuseklassidest. Murdmaateatejooks erines pendelteatejooksust selle poolest, et poisid jooksid 500m ja tüdrukud 300m. Rada pakkus korraliku väljakutse, sisaldades nii tõuse kui langusi. Tugevas konkurentsis saavutas Kohtla-Järve Gümnaasiumi võistkond murdmaateatejooksus kuuenda koha. Kogu võistluspäeva üldarvestuses jäid meie jooksjad 4. kohale. 

Suur tänu ja tunnustus kooli esindamast: Helen Meier, Erik Sala, Ilya Karyagin, Raivo Saar, Jelizaveta Nikolas, Alina Pintšuk, Alina Ivanova, Lev Kislenkov, Diana Tammets, Kermo Vinkler

Esimene võistkondlik kooli esindamine spordivõistlustel on tehtud, jõudu ja indu meile järgmisteks!