Vägev ühendav koolipidu õpilasesinduselt

31. oktoobri õhtul viis Kohtla-Järve Gümnaasiumi õpilasesindus läbi vägeva Halloweeni peo kogu kooliperele. Tegemist oli kooli esimese õpilasesinduse esimese suurema korralduskogemusega. Põhjaliku ettevalmistuse ja meeskonnatöö tulemusel oli maja peoõhtul täis õudustäratavaks maskeeritud kuid õnnelikke inimesi. Pidulistel oli võimalus läbida põgenemistuba, kogeda virtuaalreaalsust, maskeeruda grimmitoas või osta hirmubaarist tossavaid pidujooke. Tantsupõrandat täitis tõeliselt ühtne ja lõbus trall, mis vaheldus ühiste seltskonnamängudega. 

Kogemusest kirjutab õpilasesinduse president Elizabeth Veri: 

“Teeme midagi lahedat, et ka need saaksid elamuse, kellele Halloween ei meeldi! Teeme!” Nii algas õpilasesinduse kibekärme töö meeleoluka peoõhtu õnnestumise nimel. Halloween on peamiselt Ameerika püha, mille jooksul on igaühel võimalus lasta loovusel oma kostüümiga mängida.

Meie eesmärk oli midagi enamat  kui lihtsalt “komm või pomm”, kõrvitsad ja luudadel nõiad. Luua midagi, mis lõimiks igapäevase koolikeskkonna elamusterohke ühise õhtuga. Suur soov ja eesmärk oli teha põgenemistuba, mille läbimine vajaks nutikust ning pakuks närvikõdi. Detailid ja täiuslikkuse taotlus  olid põhjused, miks selle loomine nõudis nii peavalu kui öiseid ettevalmistusi. Tehisreaalsustoa viis läbi TalTech, tänu kellele sai iga huviline piiluda kättesaamatuna näivasse virtuaalmaailma. Kõik, kes tulid peole grimmita või soovisid lisa, said seda jumestusnurgast, kus olid grimmeerijatel käed-jalad tööd täis pea terve õhtu, sest kes jätaks kasutama võimalust tunda ennast kui staar meigitoolis. Seega ei pidanud muretsema, kui puudusid võimalused kostüümiks või grimmiks- peomelust said osa kõik. Loomulikult ei möödu ükski pidu ilma kosutava joogi ega maitsva suupisteta. Sellele mõeldes pani õpilasesindus püsti baari, mis pakkus elamusi nii maitse- kui nägemismeelele. Õhtu staar ja baarileti tõmbenumber kuivjää pakkus meeleolukat vaatepilti ja rõõmukihinat, kui auravast klaasist sõõm rüübati. Lisaks oli kõigil võimalus lisada oma jäädvustustele särtsu uhke fotoseina juures ning muusikaelamuse eest hoolitsesid oskuslikud plaadikeerutajad. Meeleolu hoidmiseks valmistas õpilasesindus ette mitmeid üllatuslikke mänge, mille käigus sai sõbralikult võistelda ning head koostööd tehes ka võita. Valgusmängu, tantsulembuse ning ülevoolava meeleolu hõngus lõppes õhtu kogu koolipere jaoks diskoga. Parimat kostüümi oli raske valida, sest üllatusi oli palju. Õpilased valisid neli uhket võitjat, keda koolipere ka koolinädala viimasel päeval valju aplausiga tunnustas. Favoriitideks osutusid Anne-Mari Roost, Triin Kallip, Mikk Antsov ning Erik Kreivald. Tuleb nentida, et suurimad üllatajad  olid just õpetajad, kes olid oma kostüümidesse palju aega ja vahendeid pannud. 

Õpilasesinduse kõige esimene ühine üritus tegi võimsa alguse usinale tööle ning seadis lati kõrgele. Selleks, et tulevased üritused oleksid veelgi võimsamad, on vaja palju vaeva näha, seega tööst puudust ei tule. Kõik, kes ürituse edukale õnnestumisele kaasa aitasid, jagavad ühiselt osa tunnustusest ja kiidusõnadest, mida väärib iga abikäsi. Kogu positiivne tagasiside ületas kordades kõik hirmud, mis õpilasesindusel südamed tavapärasest kiiremini tukslema panid.

Siiras tänu kõigile, kes aitasid üritusele kaasa korraldades, osaledes või meiega rõõmu jagades. Kooli kogemuste- ja ajaloolaegas said väärtusliku täienduse ning see ei pea ka edaspidi nukralt nurgas tolmu koguma. Iga üritusest osasaaja tõdes, et kool ei ole pelgalt igav õppeasutus või unistest nägudest pungil hoone.

Jääme ootama järgmist veelgi võimsamat üritust! 

Valluta homne! 

GALERII